“…” teması ile IV. Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Kongresi, eğitim alanında ve disiplinlerarası çalışmalarda daha iyiye ulaşmak, yüksek akademik standartlarda bilime katkı sağlamak ve sürdürülebilir mükemmelliği sağlamak için eğitim ve eğitimle ilgili olan uygulama ve kurama dayalı özgün çalışma başvurularını bildiri olarak değerlendirmeye kabul etmektedir.
Bildiriler katılımcılara, eğitim ve eğitim ile ilgili yapılmış kuramsal, görgül ya da uygulamalı çalışmaların sonuçlarını sözel olarak paylaşma fırsatı verir. Bildiriler programda çalışma temalarına göre gruplandırılabilir. Her bir bildiri oturumuna bir oturum başkanı atanır. Oturum başkanları süreyi paylaştırmaktan ve tartışmayı kolaylaştırmaktan sorumludurlar.
Ortak bildiri çalışmaları için, yazarlardan biri yazışmadan sorumlu ve sunucu olarak belirlenir. Belirlenen bu kişi bildiri özetini göndermekten, kabul süreciyle ilgili diğer yazarları bilgilendirmekten ve kabulü aldığında kayıt yaptırmaktan sorumludur. Sunu masasında bu kişinin adı yazılır. Araştırma süreci tamamlanmış çalışmalar bildiri olarak kabul edilir.
Bildiri sunumlarında TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Etkili Sunumlar İçin El Kitabı”nda belirtilen ilkeler dikkate alınmalıdır. Yayını incelemek için tıklayınız.
https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/content_files/iletisim/sunum_el_kibabi.pdf
Bildiri Bilgileri
Bildiri Başlığı: Bildiri başlığı, Times New Roman, 12 punto, koyu yazı tipi ve ortalı yazılmalıdır. Bildiri Başlığı 12 kelimeyi geçmemelidir. Başlıktaki kelimelerin sadece ilk harfleri büyük yazılmalıdır. Eğer çalışma bir proje, tez vb. ürünü ise bunu dipnotta belirtiniz( Örneğin: Bu çalışma 2219 TÜBİTAK projesinin ………….kısmından üretilmiştir).
Yazar Bilgileri: Yazar ismi/leri, Times New Roman, 11 punto, normal yazı tipi ve ortalı yazılmalıdır. Bildiri başlığının hemen altında yazar isminin ilk harfi büyük ve soy isminin tüm harfleri büyük olarak verilmelidir (Ör: Erkan KIRAL). Yazarlara ait diğer bilgiler (sorumlu yazar, çalıştığı kurum, e-mail adresi, Orcid numarası) dipnotta verilmelidir.
Bildiri Özeti: Özet, 10 punto Times New Roman, tek satır aralığında paragraf yapmadan iki yana yaslı yazılmalıdır. Özet 150 kelimeden az, 250 kelimeden çok olmalıdır. Özet içerisinde araştırmanın amacı, yöntemi, deseni, hangi yıl ve zaman diliminde yapıldığı, katılımcılar veya çalışma grubu, örnekleme yöntemi, araştırma sonunda ulaşılan sonuçlar, araştırma önerilerinden birkaç örnek verilmelidir. Anahtar kelimler 5 kelimeyi geçmemelidir.
Anahtar Kelimeler: Okul, yönetici, liderlik, mükemmel.
Bununla birlikte kavramsal çalışmalarda, tanıtılan veya tartışılan kavramsal argüman veya konuya uygun şekilde özet yazılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Anahtar Kelimeleri yazarken; Times New Roman, 10 punto, Normal yazı tipinde, Sola hizalı ve 5 kelimeden fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Anahtar kelimelerin arasına virgül koyarak yazılmalıdır.
Kaynakça: Eğer özette kaynak kullanıldı ise, APA 7 stiline göre verilmelidir. Kaynakça, Times New Roman, 10 punto, Normal yazı stilinde ve APA 7 göre verilmelidir.
Araştırma geçmişi ve Yazarlara Ait Bilgiler: Araştırma geçmişi(Örneğin: [1]Bu çalışma 2219 TÜBİTAK projesinin ………….kısmından üretilmiştir) ve yazar/lara ilişkin diğer bilgileri(sorumlu yazar, çalıştığı kurum, e-mail adresi, Orcid numarasını dip notta veriniz.) (Ör:2Sorumlu Yazar, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, erkankiral74@gmail.com ORCID: orcid.org/0000-0002-1120-7619).
Bildiri Sunum Dili: Bildiri sunumunu yapacağınız dili seçiniz (Türkçe ya da İngilizce).
Yayın İzni: Araştırmanızın uygun bulunması durumunda belirtilen dergide yayınlanması için izin verip vermediğinizi belirtiniz.
E-Posta: Bilgilendirmede kullanmak ve sisteme giriş yapabilmek için geçerli e-posta adresinizi yazınız.
Cep Telefon: Sistem tarafından bilgilendirme mesaj olarak girilen cep telefonu numarasına gönderileceğinden sabit veya geçersiz telefon numarası girmeyiniz.
Kongre teması üzerine yapılmış kuramsal, görgül ya da uygulamalı çalışmaların sonuçlarını görsel olarak paylaşma fırsatı veren Posterler, kongre süresi boyunca belirlenmiş alanda sergilenir. Poster sahiplerinin çalışmalarıyla ilgilenenlerle görüşebilmeleri için programda belirtilen toplam yarım saatlik bir süre boyunca posterlerinin yanında bulunmaları istenir.
Ortak yazarlı poster bildirileri için, yazarlardan biri poster sunumundan sorumlu kişi olarak belirlenir. Bu posterden sorumlu yazar poster özetinin gönderilmesinden, diğer yazarları kabul sürecinden haberdar etmekten ve kabul alındığında kayıt işlemlerini tamamlamaktan sorumludur.
Poster sunucuları sunum tarihlerinde posterlerini belirlenmiş alana asmaktan, poster oturumu saatinde katılımcıların sorularını yanıtlamaktan ve kongre bitiminde posterlerini ve getirmiş olabilecekleri diğer malzemeleri toplamaktan sorumludurlar. Yalnızca tamamlanmış çalışmalar kabul edilir.
Poster başvurusu aşağıdaki bilgileri içermelidir:
Posteri başlığı ve konusu,
Posterden sorumlu yazar ve varsa, diğer yazarlar
Poster özeti
Poster Şablonu Formatı
Hazırlanacak olan posterlerin boyutları 70×100 cm ölçülerinde olmalıdır.
Times New Roman, kalın yazı karakteri kullanılmalıdır. Yazı büyüklüğü başlık için 100+, alt başlık için 36+, yazılar için ise 24+ pt. olmalıdır.
Kongreye gönderilen yayınlar (bildiri, poster) Kongre Bilim Kurulunda görevli hakemlerin, kör hakemlik süreci sonucunda yaptıkları değerlendirmelere göre çalışma kongremizde sunulmak üzere kabul/red edilir.